Woordenboek voor bijbellezers

Woordenboek voor bijbellezers

59,50
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Binnen 2 werkdagen bezorgd, mits voorradig
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Beschrijving

Deze uitgave is bedoeld voor bijbellezers - zowel theologen als niet-theologen - en geïnteresseerden in de taal en cultuur van de Bijbel.

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Toch valt het niet altijd mee om de betekenis van een bijbelgedeelte goed te verstaan: zowel de moderne seculiere cultuur als een ingesleten godsdienstige gewoonte kunnen je in de weg zitten om de betekenis van de bijbelse boodschap te begrijpen. Het Woordenboek voor bijbellezers wil daarom de betekenis van woorden en begrippen uit de christelijke geloofstaal in de het licht van Oude en Nieuwe Testament verhelderen. Zo krijgt de bijbellezer een hulpmiddel om de relevantie van deze woorden – bijvoorbeeld almacht, dood, kruis, gebed, engel, hel, openbaring – (opnieuw) te kunnen scherpstellen. Per kernwoord wordt aangegeven welke plaats dit woord in onze cultuur- en geloofstaal heeft gekregen, wat de bijbelse grondwoorden zijn, en hoe dit woord in de bijbel bedoeld is. Het boek bevat tevens een handzaam register met verwijzingen naar verwante begrippen en een lijst met de woorden die in de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV-2004) gebruikt worden.   Deze uitgave is bedoeld voor bijbellezers – zowel theologen als niet-theologen – en geïnteresseerden in de taal en cultuur van de Bijbel. Het is zowel een toegankelijke hulp bij het persoonlijk bijbellezen als een gedegen naslagwerk bij de voorbereiding van een bijbelstudie- of cursusavond, meditatie, preek, vergaderopening, catechese- of godsdienstles.

De auteurs
Dr. A. Noordegraaf maar ook dr. G. Kwakkel, dr. S. Paas, dr. H.G.L. Peels, dr. A.W. Zwiep e.a.

Aan deze uitgave werken zo'n veertig auteurs mee uit diverse kerkelijke richting, onder wie prof. dr. H. Baarlink, prof. dr. G.C. den Hertog, dr. S. Janse, dr. G.W. Marchal, dr. M.J. Paul, prof. dr. P.H.R. van Houwelingen en prof. dr. E. Talstra. De medewerkers hebben samen vele publicaties op het gebied van de bijbelwetenschappen op hun naam staan.   De redactie wordt gevormd door: Dr. A. Noordegraaf (eindredacteur), hervormd emeritus predikant, nieuwtestamenticus en oud-docent Praktische Theologie vanwege de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Universiteit Utrecht; prof. dr. G. Kwakkel, hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit te Kampen (Broederweg); dr. S. Paas, oudtestamenticus en evangelisatieconsulent voor de Christelijke Gereformeerde Kerken; prof. dr. H.G.L. Peels, hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn; dr. A.W. Zwiep, docent Nieuwe Testament aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Ede en aan het Center of Evangelical and Reformation Theology van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

ISBN: 9789023912040