Boodschap van Joel Micha Habakuk, David Prior

Specificaties

Bijbelstudieserie BSV-serie

Boodschap van Joel Micha Habakuk, David Prior

BSV-serie
24,90
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Binnen 2 werkdagen bezorgd, mits voorradig

Stapelkorting:
  • Bij aankoop van 10 producten: 5% korting
  • Bij aankoop van 30 producten: 10% korting
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Beschrijving

De serie de Bijbel Spreekt Vandaag is een serie verklaringen van gedeelten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het doel van deze verklaringen is tweeledig: de tekst van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk uitleggen en de boodschap van de Bijbel verbinden met het leven van alledag. De serie is goed leesbaar voor een breed publiek, want zij vermijdt bewust de theologische vaktaal. Zij staat onder redactie van John Stott en Alec Motyer.

Joël, Micha en Habakuk - deze oude profeten zijn ongekend relevant voor de gemeente van nu. Zij leggen grote nadruk op het belang van het luisteren naar wat God zegt in tijden van tegenspoed, ongehoorzaamheid en ramp. Joël, kijkend naar de brokstukken om zich heen, profeteert van een tijd waarin de Geest van God wordt uitgestort.

Micha verklaart dat Gods straf voor de ongerechtigheid van de mens een feit is, maar dat zij die Hem trouw blijven gespaard zullen worden. Oog in oog met de verwoesting van het land, de heilige stad en het volk spreekt Habakuk van God en het plan met de mensheid dat Hij uitwerkt.
Deze profeten spraken tot het volk op straat en op de markt en spoorden mensen aan God te gehoorzamen en te dienen.

David Prior gelooft dat de gemeente haar boodschap en haar waarden naar de mensen moet brengen. Dit zal hoop brengen aan een land dat onder Gods oordeel staat.

ISBN: 9789063183080