Boodschap van Marcus, Donald English

Specificaties

Bijbelstudieserie BSV-serie

Boodschap van Marcus, Donald English

BSV-serie
15,90
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Binnen 2 werkdagen bezorgd, mits voorradig

Stapelkorting:
  • Bij aankoop van 10 producten: 5% korting
  • Bij aankoop van 30 producten: 10% korting
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Beschrijving

De serie de Bijbel Spreekt Vandaag is een serie verklaringen van gedeelten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het doel van deze verklaringen is tweeledig: de tekst van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk uitleggen en de boodschap van de Bijbel verbinden met het leven van alledag. De serie is goed leesbaar voor een breed publiek, want zij vermijdt bewust de theologische vaktaal. Zij staat onder redactie van John Stott en Alec Motyer.

Het evangelie van Marcus lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig verslag van het optreden van Jezus. Veel verhalen. Volop actie. Heel wat human interest. Plus Jezus' antwoord op enkele dringende vragen, recht-toe-recht-aan.Maar als je goed leest dan blijkt het goede nieuws van Marcus veel meer in te houden. Het gaat over het kruis van Christus, en over de navolging van Christus die onze totale inzet vergt. Wie is Jezus en wat vraagt Hij van ons? Wat is geloof en waarom kiest de een voor en de ander tegen Jezus?

Dat zijn de vragen die Marcus aan de orde stelt. In zijn commentaar weet Donald English juist deze zaken naar voren te brengen.
Hij;
- verheldert de betekenis van de grondtekst op een leesbare, niet technische maar wel nauwkeurige manier
- past deze toe op de vragen van het alledaagse leven hier en nu
- biedt een rijke bron van achtergrondinformatie voor het maken van bijbelstudies en preken.

ISBN:  9789063183097