Boodschap van Jakobus, J.A. Motyer

Specificaties

Bijbelstudieserie BSV-serie

Boodschap van Jakobus, J.A. Motyer

BSV-serie
15,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Binnen 2 werkdagen bezorgd, mits voorradig

Stapelkorting:
  • Bij aankoop van 10 producten: 5% korting
  • Bij aankoop van 30 producten: 10% korting
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Beschrijving

De serie de Bijbel Spreekt Vandaag is een serie verklaringen van gedeelten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het doel van deze verklaringen is tweeledig: de tekst van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk uitleggen en de boodschap van de Bijbel verbinden met het leven van alledag. De serie is goed leesbaar voor een breed publiek, want zij vermijdt bewust de theologische vaktaal. Zij staat onder redactie van John Stott en Alec Motyer.

De brief van Jakobus gaat over de dagelijkse werkelijkheid van het geloofsleven. Over tegenslagen en beproevingen, over de wijsheid die je nodig hebt in verzoekingen, over armoede en rijkdom, over de macht van de tong.
De apostel Jakobus is juist in deze praktische dingen uiterst geestelijk ingesteld. Hij schrijft over geloven en doen, groeien in de Heer en uitzien naar de terugkomst van Jezus, onderkennen en belijden van zonde, gebed en verhoring, ziekte en genezing.

Alec Motyer is door deze brief gefascineerd en dat merk je in zijn commentaar. Hij is erin geslaagd de brief van Jakobus midden in de huidige werkelijkheid te plaatsen, zodat de lezer beseft: 'dit gaat over mij, hier en nu.'

ISBN: 9789063183035