NBV Jongerenbijbel

Specificaties

Bijbel selectie Speciale versie, Studiebijbel

NBV Jongerenbijbel

57,50
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Binnen 2 werkdagen bezorgd, mits voorradig

Stapelkorting:
  • Bij aankoop van 10 producten: 5% korting
  • Bij aankoop van 30 producten: 10% korting
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Beschrijving

Dikke (her)uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling (zonder de deuterocanonieke boeken) die qua uitvoering en inhoud gericht is op jongeren.
Qua uitvoering: het handelsexemplaar is voorzien van een los plastic omslag*; de tekst is voorzien van een trendy lay-out met paarse steunkleur, die ook is gebruikt voor de talrijke illustraties en titelkopjes en kaders.
Qua inhoud: de uitgave telt verschillende extra's. Behalve verschillende inleidingen over onder meer het ontstaan van de Bijbel en de manier waarop je dit boek moet lezen, is de Bijbeltekst doorspekt met korte tekstkaders waarin uitleg wordt gegeven, belangrijke passages worden benadrukt of waarin de lezer wordt aangespoord de tekst te overdenken. Daarnaast zijn er themapagina's over bijvoorbeeld vrouwen, muziek, oorlog, discriminatie en racisme en andere onderwerpen die in de bijbel ter sprake komen.
Dit alles in voor jongeren begrijpelijke taal. De uitgave telt ook verschillende bijlagen, o.a. over de totstandkoming van de NBV, een leesrooster, verklarende woordenlijst en enkele kaartjes. De inhoudelijk ongewijzigde heruitgave met o.a. nieuw omslag verschijnt op initiatief van de Nederlandse Bijbelstichting en de EO en wordt ondersteund door een groot aantal christelijke jongerenorganisaties.
Dundrukeditie. Vanaf ca. 13 jaar.

ISBN: 9789089121284